31 Mart 2014 Pazartesi

Toni&Guy Deniz Tuzu Etkili Şekillendirici Sprey,Yapımı ve Alternatifi

Herkese merhaba :)

Madem havalar ısındı, deniz sezonu yavaş yavaş açılmaya başladı biz de deniz tuzu etkili bu caanım şekillendirici saç spreyinden bahsedelim o zaman :)


Son zamanlarda herkesin dilinde bir deniz tuzu spreyidir gidiyor.Şu sıralar oldukça popüler.
Amacı; saça denizden çıkmış plaj saçı modeli efekti vermek.Aslına bakarsanız ben saçımın denizden çıkmış birbirine yapışmış,çok sertleşmiş halini pek sevmem.Bu ürünün de saçımı sertleştireceğini düşündüm.Hatta bu konuyla ilgili kullanan kişilerin birçok yorumunu okudum.
Daha fazla merakıma dayanamayarak denemek adına Ykm'den küçük boyunu edindim(16tl).İyi ki de almışım.Bahsettikleri kadar varmış..



Üzerinde de yazdığı gibi hafif tutuşuyla saçlara inanılmaz doğal bir görünüm veriyor.Benim ince telli,şekilsiz,sönük saçlarımı bile güzel bir şekil ve hacim verdi.Ve bunu saçımı fazla sertleştirmeden yaptı.Hatta ertesi günü saçlarımı tarayabiliyorum.Köpüğün sertleşmiş yapay görüntüsünden hoşlanmayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Ferah da bir kokusu var.Kokuyla da o efekti vermeye çalışmışlar.

İçeriğinde malesef 5 çeşit paraben var.



İster nemli saça ister kuru saça uygulanıyor.Ben havluyla nemini aldığım saçlarıma sıkıp ellerimle yayarak kullanıyorum.Saçıma uygulanmış hali ise bu şekilde..


Ama eğer elinizde eczanelerde burun tıkanıklığı için kullanılan okyanus yada deniz suyu burun spreyi varsa o da hemen hemen aynı işi görür.


"Eee ben de o da yokk nolcek şimci" diye kaygılanmayın.Bu konuda biraz araştırma yaptım. Kendi deniz tuzlu spreyinizi kendiniz yapabilirsiniz.

Evet hanımlar elinize kağıt kalemi aldıysanız başlıyorum tarife.Kendimi ekranda yemek tarifi veren kadınlar gibi hisetmem an meselesi :)


Deniz tuzu spreyi tarifi


  • 250 ml yaklaşık 1 su bardağı ılık su
  • Birkaç damla argan yağı,hindistancevizi yağı yada lavanta yağı
  • 1-2 çay kaşığı deniz tuzu yada kaya tuzu(ikisi de yoksa sofra tuzu)
  • İsteğe bağlı olarak tutuculuğu artırması adına çok az jole
Yapılışı çok basit.Yapacağınız şey sadece; tuzu suda iyice eritip üzerine diğerlerini eklemek.Sonrasında homojen hale gelene kadar iyice karıştırıp,boş bir sprey şişesine koymak.Miktarları kendi isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Peki deniz tuzuyla kaya tuzu arasında fark var ne?

Deniz tuzu deniz suyunun buharlaştırılmasıyla,kaya tuzu yeraltı kaynaklarından elde ediliyor.İkisi de %99 oranında sodyum klorür(NaCl) içeriyor.İkisi de iş görür.

Ancak şunu da unutmamak gerek.Deniz tuzu saçların sağlıklı olmasını sağlamaz sadece saçı şekillendirmek için kullanılabilir.



Sevgiler..