4 Aralık 2014 Perşembe

Organix Full Dolgunlaştırıcı&Uzatıcı-Collogen&Biotin Şampuan

Herkese merhaba
:)
Bugün Organix markasının meşhur şampuanlarından olan Full dolgunlaştırıcı&Uzatıcı olan Biotin&Collogen Şampuanından bahsedeceğim.

Organix markasını oldukça seviyorum.Her saç tipine uygun ürünleri mevcut.

Öncelikle saç tipimden bahsedeyim.Saçlarımın dipleri yağlı uçları kurudur.Aynı zamanda ince telli ve seyrek.Dolayısıyla çok çabuk hacmini kaybedip söner.Nerde hacim verici,yağlanmayı geciktirici şampuan var balıklama atlarım anlayacağınız

Marka hayvanlar üzerinde test yapmıyor.
İçerisinde sülfat ve paraben yok.Fakat maalesef parfüm var.Yine de piyasadaki birçok şampuana göre içeriği daha temiz.
Şampuan full dolgunlaştırıcı ve uzatıcı iddiası var.İçerisindeki kolajen(protein) ve biyotin(vitamin) ile saçları besleyip,hacim katmayı vadediyor.
 Ayrıca her saç tipine uygun.


Şampuanın pembemsi bir rengi var.Güzel parfümlü bir kokusu var.Sülfat içermemesine rağmen gayet güzel köpürüyor ve saçları arındırıyor.

Saçlarımı arındırırken kurutmadı.Hatta bazen zaman saç kremi bile kullanmama gerek kalmadı.Ama saçlarınız işlem görmüşse ve yıpranmışsa kurutabilir onu da söyleyeyim.

Bazı yerlerde saç dökülmesine karşı etkili olduğunu okumuştum fakat benim saç dökülmeme bir etkisini olmadı.

Peki saçlarımın yağlanmasına etki etti mi?
İlk kullandığım zamanlar saçlarımın yağ dengesini düzenledi fakat bir süre sonra eski haline geri döndü.Özellikle yazın kullandığım zamanlar saçlarım ertesi gün yağlanmasına devam etti.Sonbahara geldiğimde bu durum biraz daha iyiye gitse de genel olarak saçlarımın yağlanmasını çok fark edilir derecede geciktirmedi.

Gelelim asıl mevzu olan hacim ve dolgunlaştırmaya..
Saçlarım az önce bahsettiğim gibi hacimsiz ve seyrek.Bu şampuanla yıkadıktan sonra farkedilir bir dolgunluğa kavuştu saçlarım.Hacim vermesini gerçekten başarılı buldum.
Üstelik hacim vermesi öyle 1-2 saatliğine değil.Ertesi gün de hacimini koruyor ve saçlarınız normaline göre daha sağlıklı görünüyor.

Bir de şampuanın saçları uzatma etkisinden bahsedelim..
 Saçlarım çabuk uzayan bir yapıya sahip değildir.O yüzden hep özenirim çok çabuk uzayan saçlara.Bu şampuanı kullanalı yaklaşık 3,5 ay oluyor..Uzatma etkisini ilk başlarda görememiştim ama saçlarımı kısa kestirmeme rağmen saçlarım omzumu geçti ve gayet tatmin edici bir boya geldi.
Ha saçlarım 3.5 ayda hiç mi uzamazdı?Uzardı elbette, ama saçlarımın uzamasını destekledi diyebilirim..Normalde uzayacağı miktardan daha fazla uzamasına yardımcı oldu.Ancak öyle mucizevi 1 ayda 3 cm uzama gibi bir etki beklemeyin.Zaten şampuandan böyle bir şey beklemek hata olur. 


Kısacası benim memnun kaldığım tekrar alacağım bir şampuan oldu.Ayrıca Organix'in diğer şampuanlarını da denemek istiyorum.

Fiyatı:30-40 tl arasında değişiyor.

Organix ürünleri satan eczanelerden ve online eczane sitelerinden alabilirsiniz.




Edit:Şu an ikincisini kullanıyorum.Saçlarımın dökülmesine karşı etkisini daha görünür bir şekilde gözlemledim.Eskisine nazaran daha az dökülüyor.Saç dökülmesine karşı etkisini anlayabilmek için 2 kutu kullanmanızı öneririm.