13 Aralık 2013 Cuma

Sivilce(akne) Tedavim

Merhabalar..

Benim cilt tipim karmadan yağlıya dönük ve akneye meyilli bir cilt.Bazı dönemler alnımda minik minik komedon olarak adlandırılan pütürcükler çıkar bazı dönemler yok olurlar.Yani kafalarına göre takılır durumdalar.Açıkçası bu durum beni eskisi kadar rahatsız etmiyor çünkü alıştım bu duruma.
Cildimin diğer bölgelerinde ise ara sıra ağrılı sivilce oluşur birkaç güne geçer izi kalmazdı.Doktora gittiğimde ise ismini tam hatırlayamadığım bir jelle  doğum kontrol hapı verdi.Fakat cildimin o kadar da kötü olmadığını düşünerek hapı kullanmadım.

Son dönemlerde özellikle son birkaç aydır bu ağrılı,iri,içi dolu sivilceler ardı ardına çıkmaya başladılar ve özellikle sağ yanağımı işgal ettiler.
İlk zamanlar bir önceki gibi geçer diye düşünüp doktora gitmemiştim fakat sonradan çevremdekilerin "yüzüne ne olmuş öylee" diye söylemlerine  dayanamayıp bir dermatoloğa gitmeye karar verdim.

Doktorum sivilcelerim kistik olduğunu söyledi.Roaccatune tedavisini önerdi fakat bu konuda ön yargılı olduğumdan şimdilik o tedaviyi reddettim.Antibiyotik ve birkaç krem vererek başka bir tedavi uygulamayi önerdi.




Normalde kullanmakta olduğum Bioderma Sebium Global'e devam etmemi,geceleri ise dönüşümlü olarak Dermoskin Aknegun Arındırıcı Maske ve Clindoxyl kullanmamı söyledi.Tonik olarak da eczanede hazırlattığım bir solüsyon antibiyotik olarak da Azitro önerdi.
NOT:Bu ürünler doktorun benim cildim için tavsiye ettiği ürünlerdir.Eğer sizin de böyle bir sivilce probleminiz varsa öncelikle doktora başvurup size uygun tedaviyi öğrenip onu uygulamalısınız.
Yok Ayşe bu ilacı kullandı iyi geldi ben de kullanayım yoookk.

Önemli bir husus daha var ki sivilce tedavilerinde mutlaka cildinize uygun bir güneş kremi kullanmalısınız.Aksi takdirde sivilce izleriniz oluşabilir.

Hepinize sivilcesiz günler diliyorum