16 Mart 2014 Pazar

Sivilceli Ciltler için Bioderma Sebium Global ve Etkisi

Yağmurlu bir pazar gününden herkese merhaba..

Yazmakta çok geç kaldığım bir kremden bahsedeceğim bugün.Çünkü ürünü kullanıp bitirdim ikinciyi almayı düşünürken başka ürünlere yöneldim.Onların da yazısı yakında gelecek..
Biz gelelim Bioderma Sebium Global'e..


Bioderma Sebium serisi yağlı ve yağlıya dönük karma ciltler için üretilmiş bir seri.Sebium Global de akneli, akneye meyilli ciltler için üretilmiş bir nemlendirici krem.Hatta ilk çıktığında dermatologlara reocotane tedavisiyle eşdeğer olarak gösterilmiş.Tabiki reocotane kadar hiçbir krem etki edemez.

Daha önce şurada cilt tipimden ve sivilcelerimden bahsetmiştim.Yine bahsedeyim.Cildim yağlıya dönük karma ve sivilceye meyilli.Özellikle de son dönemlerde yanaklarımda, ağrılı hormonal sivilcelerle karşıya karşıya gelmiştim.(Hala da izleriyle baş etmeye çalışıyorum).
Alnımda ise küçük küçük pütürcükler, yağ bezeleri vardı.


Bu ürünü şu yazımda bahsettiğim yıkama jeliyle birlikte set halinde almıştım.Foaming jelle yüzümü yıkadıktan sonra Sebium Global'i kullandım.
Kremin hafif bir yapısı var.Bazen yıkama sonrasında nemlendirmesi yeterli gelmeyebiliyor.O zaman üzerine herhangi bir günlük nemlendiricimi sürüyorum.Eğer sizin için de nemlendirmesi yeterli gelmezse bu şekilde kullanabilirsiniz.
Kokusu benim için normal, rahatsız edici bir kokusu yok, aksine ben kokusunu sevdim.


Sürüldüğü ilk saniyelerde, cildinizde sivilceler varsa biraz yanma yapabiliyor.Fakat daha sonra geçiyor.Bu onun içerisindeki glukonik asit,AHA esterleri içermesinden kaynaklanıyor.Bana göre yanması; etki ettiğini gösteriyor.Ama bir başkası bundan hoşlanmayabilir.


Ciltte soyma yapıyor.Bu nedenle kremi makyaj bazı olarak kullanmanızı önermem.Çünkü üzerine fondöten,bb krem vs uyguladığınızda pek hoş durmuyor.

Gelelim bendeki sonuçlarına..
Sivilcelerimi güzel kuruttu ama yanağımda hormonal,ağır sivilceler olduğundan kurutması normalden uzun sürdü.Benim gibi kistik, ağrılı sivilceleriniz varsa bu tarz ürünlerden fazla birşey beklemeyin derim çünkü o ağrılı sivilceler iz bırakarak geçiyor malesef.Kremlerle kesin çözümü olmuyor.Mutlaka bir doktora görünmek gerekiyor.Yanağımda hala izler mevcut..Ama arada çıkan normal düzeyde sivilceleriniz varsa etki ettiğini söyleyebilirim..

Alnımdaki o pütürlüğü ise aşağıda görüldüğü gibi büyük ölçüde geçirdi.Cildimdeki pürüzleri de giderdi.
Ama etkisini görebilmek için düzenli kullanmak gerekiyor.Öyle 1-2 hafta kullan etkisini gör olmaz.Ben 2-3 ayda aldım bu sonuçları.Akne tedavisi için sabırlı olmak lazım.

Bioderma Sebium Global

Benim sevdiğim bir krem oldu.Hatta elimdekiler bitince tekrar almayı düşünüyorum.

Mutlu pazarlar..