9 Ocak 2014 Perşembe

Sınav Dönemi Yardımcıları

Stresli bir sınav gününden herkes merhaba..

Malum şu sıralar birçok öğrencinin sınav dönemi.Hepimiz stresli ve uykusuzuz..Hepimiz bu zor günlerde kendimizi mutlu edecek ve zamanımızı almayacak pratik ve hayat kurtarıcı şeylere ihtiyaç duyuyoruz..
Ben de kendimden yola çıkarak bu yardımcıları sizlerle paylaşmak istedim.Haydi başlayalım o zaman :)


Makyaj temizleme mendilleri
İlk yardımcımız tabi ki makyaj temizleme mendilleri.Kendimizi iyi hissetmek adına yaptığımız makyajı gece geç saatlere kadar çalıştıktan sonra çıkarmak gerçekten işkence haline gelebiliyor.Her ne kadar normal günde makyajımı tenizleme suyuyla silsem de; sınav zamanları "off şimdi kim silecek bu makyajı" diyerek makyaj temizleme mendillerine yöneliyorum.Özellikle de üşengeç arkadaşlar-yanlız kendimi saymıyorum bile- benim ne dediğimi anlayacaklardır. :)
Ben Gratis'lerde satılan Cala'nın bu mendillerini kullanıyorum.Islaklığı,yapısı yerinde, kokusu çok güzel.Diğer çeşitlerini de denedim ama en güzeli bu gerçekten.Bu kaçıncı paketim bilmiyorum.Bittikçe aldığım, stok yaptığım bir ürün.


Roll-on,deodorant
Hepimizin sınav kağıdını gördüğümüzde yada çalışırken konular yetişmeyecek diye telaşlandığımızda stres yaparız.Bu tür stresli duurmlarda normal zamana göre daha fazla terleriz.Bu nedenle roll-on,deodorant vs. daha fazla korusun isteriz.
Ben sınav zamanları için özellikle de Nivea'nın bu Anti-Transpirant stres protect roll-on'unu tercih ediyorum.Yazısı yakında gelecek..


Kapatıcılar
Fazlasıyla yorulup uykusuz kaldığımız bugünlerde bu aşırı yorgunluğu gizlemek adına göz altı kaptıcıları yardımızı koşuyor.Bir de bugünlerde hepimizin sorunu olan sivilceler çıkıp bizlere: "Selam tatlım,çok stres yaptın kasma kendini bu kadar" mesajı veriyor :)
Benim tercihim Garnier'in kapatıcıları oluyor.Hem sivilceler için, hem de göz altı için olan kapatıcılarını kullanıyorum.


Kuru şampuan
Sınav dönemi kuru şampuansız olur mu?Çok çabuk yağlanan saçlarım için en büyük kurtarıcım olan kuru şampuanlar özellikle de sınav dönemleri başımın tacı, olmazsa olmazı..Yazısı için Tıklayın


Göz Kalemleri
Neredeyse hiç makyaj yapmak istemediğimiz zamanlarda çabucak sürülsün, yüzümüze,gözümüze bir renk gelsin diye göz kalemlerine gider elimiz.Bu kısıtlı  zamanımızda farmış,gölgeymiş,eyelinermış uğraşmak istemeyiz.Bir gözün altına bir gözün üstüne kalem, işte tamamdır, sınav kızı oldun :)
İpucu:Çok yorgun olduğunuz günlerde siyah renk gözlerinizi daha da yorgun gösterecektir.Bunun yerine keskin olmayan kahverengi,füme,mürdüm gibi daha yumuşak renkleri tercih edin.Benden söylemesi..


Dudak balmı yada ruj
Ders çalışmaktan masada otur otur insanın canı sıkılıyor.Şahsen benim masamda hep bir ruj bulunur.Canım sıkıldıkça sürer kendimi biraz da iyi hissederim :) Delirmişim gibi bakmayın.Bunu birtek ben mi yapıyorum?

Ve en önemlisi de kendinizi sakın üzmeyin.Ben çok yaptım öyle "ahh şu soruyu yapsaydım şöyle oluyodu,ahh ordaki eksiyi nasıl görmem" sonradan baktım ki "eee üzüldüm de noldu" eninde sonunda bir şekilde geçiyoruz.Allah başka dert vermesin canlar..

Benim sınav dönemlerinde en büyük yardımcılarım bunlar.Sizler bugünlerde neler kullanıyorsunuz?

Bol bol fındık,fıstık,ceviz yemeyi unutmayın.Hepinizi öpüyorum :)





6 yorum:

  1. Grumpy Witch seni mimledi ;)
    http://grumpywitchh.blogspot.com/2014/01/mim-ksa-dair-her-sey.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım hemen bakıp en kısa sürede yapmaya çalışacağım :)

      Sil
  2. sınav dönemlerinde sanırım hepimizin yardımcıları bunlar :)
    betiilehayattadinda.blogspot.com bloğum beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yarımcılar olmazsa olmaz tabi bakıyorum hemen canım :)

      Sil
  3. iclerinde merak ettiğim urunlerde var, ben sınav zamanlarımda genelde yiyeceklere onem verirdim kuru uzum kuru dut cok faydalıymıs ve Türk kahvesi de oyle duymustum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çalışmak için önce sağlam beslenmek lazım.Havuç suyunun da hafıza güçlendirici yönü olduğunu duydum.Ezber yapanlara falan günde 1 bardak havuç suyu için diyorlar :)

      Sil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "