4 Aralık 2014 Perşembe

Organix Full Dolgunlaştırıcı&Uzatıcı-Collogen&Biotin Şampuan

Herkese merhaba
:)
Bugün Organix markasının meşhur şampuanlarından olan Full dolgunlaştırıcı&Uzatıcı olan Biotin&Collogen Şampuanından bahsedeceğim.

Organix markasını oldukça seviyorum.Her saç tipine uygun ürünleri mevcut.

Öncelikle saç tipimden bahsedeyim.Saçlarımın dipleri yağlı uçları kurudur.Aynı zamanda ince telli ve seyrek.Dolayısıyla çok çabuk hacmini kaybedip söner.Nerde hacim verici,yağlanmayı geciktirici şampuan var balıklama atlarım anlayacağınız

Marka hayvanlar üzerinde test yapmıyor.
İçerisinde sülfat ve paraben yok.Fakat maalesef parfüm var.Yine de piyasadaki birçok şampuana göre içeriği daha temiz.
Şampuan full dolgunlaştırıcı ve uzatıcı iddiası var.İçerisindeki kolajen(protein) ve biyotin(vitamin) ile saçları besleyip,hacim katmayı vadediyor.
 Ayrıca her saç tipine uygun.


Şampuanın pembemsi bir rengi var.Güzel parfümlü bir kokusu var.Sülfat içermemesine rağmen gayet güzel köpürüyor ve saçları arındırıyor.

Saçlarımı arındırırken kurutmadı.Hatta bazen zaman saç kremi bile kullanmama gerek kalmadı.Ama saçlarınız işlem görmüşse ve yıpranmışsa kurutabilir onu da söyleyeyim.

Bazı yerlerde saç dökülmesine karşı etkili olduğunu okumuştum fakat benim saç dökülmeme bir etkisini olmadı.

Peki saçlarımın yağlanmasına etki etti mi?
İlk kullandığım zamanlar saçlarımın yağ dengesini düzenledi fakat bir süre sonra eski haline geri döndü.Özellikle yazın kullandığım zamanlar saçlarım ertesi gün yağlanmasına devam etti.Sonbahara geldiğimde bu durum biraz daha iyiye gitse de genel olarak saçlarımın yağlanmasını çok fark edilir derecede geciktirmedi.

Gelelim asıl mevzu olan hacim ve dolgunlaştırmaya..
Saçlarım az önce bahsettiğim gibi hacimsiz ve seyrek.Bu şampuanla yıkadıktan sonra farkedilir bir dolgunluğa kavuştu saçlarım.Hacim vermesini gerçekten başarılı buldum.
Üstelik hacim vermesi öyle 1-2 saatliğine değil.Ertesi gün de hacimini koruyor ve saçlarınız normaline göre daha sağlıklı görünüyor.

Bir de şampuanın saçları uzatma etkisinden bahsedelim..
 Saçlarım çabuk uzayan bir yapıya sahip değildir.O yüzden hep özenirim çok çabuk uzayan saçlara.Bu şampuanı kullanalı yaklaşık 3,5 ay oluyor..Uzatma etkisini ilk başlarda görememiştim ama saçlarımı kısa kestirmeme rağmen saçlarım omzumu geçti ve gayet tatmin edici bir boya geldi.
Ha saçlarım 3.5 ayda hiç mi uzamazdı?Uzardı elbette, ama saçlarımın uzamasını destekledi diyebilirim..Normalde uzayacağı miktardan daha fazla uzamasına yardımcı oldu.Ancak öyle mucizevi 1 ayda 3 cm uzama gibi bir etki beklemeyin.Zaten şampuandan böyle bir şey beklemek hata olur. 


Kısacası benim memnun kaldığım tekrar alacağım bir şampuan oldu.Ayrıca Organix'in diğer şampuanlarını da denemek istiyorum.

Fiyatı:30-40 tl arasında değişiyor.

Organix ürünleri satan eczanelerden ve online eczane sitelerinden alabilirsiniz.




Edit:Şu an ikincisini kullanıyorum.Saçlarımın dökülmesine karşı etkisini daha görünür bir şekilde gözlemledim.Eskisine nazaran daha az dökülüyor.Saç dökülmesine karşı etkisini anlayabilmek için 2 kutu kullanmanızı öneririm.

26 yorum:

  1. Saç tipimiz aynıymııış! Merak ettim bende bunu ama Bilgentolis türkiyedeki fiyatı çok abartı hiç gerek yok dediği için hep uzak duruyordum. Ayy napsam ki:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum saç tipimiz aynı kuzucum. Dolayısıyla şikayetlerimiz de aynı :)) Şampuandan çok şey beklediğim için şampuana verilen paraya hiç acımıyorum hele Lush big e 50 lira verdikten sonra bunlar hiçbirşey geliyor. Bence denemelisin :))

      Sil
  2. çok güzel yazmışsın cnm :) saç tipimiz aynı hatta , bende daha önceden kullanmıştım bu şampuanı memnun kaldım ancak tekrar almadım başka ürünler de denemek istedim açıkçası benımde saç dökülme problemım oluyor daha etkili bi şampuan arayışı ıcerısıne girmiştim ozaman :) ayrıca sakın diyorum dökülme için olan şampuanını alma saçları aşırı derecede kurutuyor argan oil morocco olanı biotın cok daha iyi canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim cnm :) Evet dökülme için olan şampuanlar genelde kurutup keçe gibi yapıyor maalesef ama uzun zamandır hacim dolgunluk verici şampuanlar kullanıyorum bir de aklımda Prozinc var. Bakalım bu sefer ne alacağım :)) Önerin için teşekkürler :))

      Sil
  3. Organix ile ilgli yazını z için çok teşekkürle. Organix şampuanı ben de severek kullanıyorum. Kutlularının cicili bicili olması ayrı güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Bu şampuanı bende kullandım ve gerçekten memnunum kokusuna hayranım. Yazınızı çok beğendim. Bu arada yeni bloğumu açalı 3 gün oldu ve bu da benim bir bloğa yaptığım ilk yorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum bu şampuanı.İlk yorumunuzu bloguma yapmanız çok tatlı :)Hemen bakıyorum blogunuza :)

      Sil
  5. Bnde aldim bu sampuani kullanmaya basladim ama sacim zaten ince telli ve yagliydi smdi daha sonuk daha yagli ve sekilsiz oldu neden acaba bn mi hata yaptim anlamadim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedendir bilinmez ben de bu şampuandan istediğim performansı almamaya başladım :S

      Sil
  6. Yalnızca ürünün etkisini değil içeriğini ve hayvanlar üzerinde test edilmediğini parfümünü herşeyi yazmışsınız. buna zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. çok net ve açıklayıcı bir bilgilendirme olmuş. ayrıca sizin gibi çağımızın görünmez tehlikeleri kimyasallar ve hayatımızın en güzel değerlerinden hayvanlara duyarlı ürünleri daha çok tanıtmanız dileği ile sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkür ederim.Evet içerik konusunda artık daha bilinçli olmamız gerektiği kanısındayım:) Sevgiler..

      Sil
  7. merhaba vanilyalı:)
    başka bir yazın da bu şampuana muadil olacak ve daha uygun fiyatlı başka bir marka buldum gibi bir şey yazdığını okudum. ama o hangi marka bulamadım. bunun yerine hangisi olabilir? çünkü saçlarımız aynı özellişklere sahip tavsiyeni önemsiyorum. yazıların güzel tebrikler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru okumuşsunuz :) Urban Naturals markasının Biotin&Keratin olan şampuanını ve saç kremini kullanıyorum. Hacim verme yaglandırmama konusunda Organix'e yakın ustelik sık sık indirime giriyor. Organix'in 3te 1 fiyatina:))

      Sil
  8. MERHABA BENDE BU ŞAMPUANI GÖRMÜŞTÜM AMA ALIP ALMAMAK ARASINDA KARARSIZ KALMIŞTIM SAÇ TİPİMİZ HEMEN HEMEN AYNI KESİNLİKLE BENDE DENEYECEĞİM. YAZINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ÇOK NET AÇIKLAMIŞSINIZ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demekk yararlı olduysa nee mutlu bana :) Güle güle kullanın :)

      Sil
  9. Acaba sorsam mı? :)) Erkekler de kullanabilir mi acaba? Kedi kılı gibi saçlarım varda. Merak ettim. Acaba işe yarar mı diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfümlü kokusu senin için sorun değilse kullanabilirsin bence:)

      Sil


  10. Merhaba Siyah Sarımsak şampuanını denedinizmi saç çıkartıyor?
    https://www.naturelstore.com.tr/siyah-sarimsak-sampuani

    YanıtlaSil
  11. Mrhblar saclrm çok yavaş uzuyor . Ve mat cansız duruyor . Organix biotin ve collagen saçıma faydasını gorurmuyum sizce? Yağlanma sorunum yok. Uzama ve cansız görünmesnde sknti yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  12. çok çok faydasını gördüğüm, inanılmaz sevdiğim bir seri :)

    YanıtlaSil
  13. Keinlikle öyle hala kullanmaktayım :)

    YanıtlaSil
  14. merhabalar bu markanın ürünlerini kullanıp kullanmama konusunda çok karasız kaldım zira şampuan konusunda çok dertliyim :( bir türlü doğru ürünü bulamıyorum işe yarayan ürünlerde bir süre sonra yaramamaya başlıyor :/ benimde saç tipim sizin gibi dipler çabuk yağlanır ancak uçlar kurudur. bu markanın birde naneli bir ürüni var okaliptüs mint serisi o diek yağlı saçlar için tavsiye ediliyor ama benim saçımda yağlı denebilecek kadar yağlanıyor, çabuk sönüyor hangi serisini denesem bilemiyorum devamlı değştirmekte istemiyorum :) siz ne dersiniz :)

    YanıtlaSil
  15. merhabalar bu markanın ürünlerini kullanıp kullanmama konusunda çok karasız kaldım zira şampuan konusunda çok dertliyim :( bir türlü doğru ürünü bulamıyorum işe yarayan ürünlerde bir süre sonra yaramamaya başlıyor :/ benimde saç tipim sizin gibi dipler çabuk yağlanır ancak uçlar kurudur. bu markanın birde naneli bir ürüni var okaliptüs mint serisi o diek yağlı saçlar için tavsiye ediliyor ama benim saçımda yağlı denebilecek kadar yağlanıyor, çabuk sönüyor hangi serisini denesem bilemiyorum devamlı değştirmekte istemiyorum :) siz ne dersiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bizim gibi çabuk sönen ve yıpranan saçlara sahip olanlar şampuan konusunda oldukça muzdaribiz.Doğru şampuan ve saç kremi arayışımız hep devam ediyor.Organix'in bahsettiğiniz ürününü kullanmadım ancak bahsettiğim organix biotin'i kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

      Sil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "