19 Mart 2015 Perşembe

Saç Bakım Rutinim (İnce Telli,Yağlı Saçlar)

Herkese merhaba
:)

Bugün saç bakım rutinimle karşınızdayım.
Saç tipimi blogumu takip edenler bilir (her yazıda isyan ettiğim için).İnce telli, seyrek, çabuk yağlanan, çabuk kırılan, dökülen (erkek tipi dökülme) saçlara sahibim.Bütün olumsuzluklar tek bir saçta toplanmış mübarek :)


Bu zamana kadar bir çok ürün denemedim.Denemeye de devam ediyorum.Fakat uzun süredir belirli ürünlerle yoluma devam ediyorum.
Saçlarım genellikle 1.5 günde yağlanıyor, bazen 1. günün akşamını bile çıkaramayabiliyor.Ama çoğu zaman gün aşırı yıkıyorum saçlarımı.Her gün yıkarsam önünü alamam çünkü :)


Önce duşta kullandığım ürünlerle başlayalım
  • Şampuan olarak bir süredir Organix Biotin&Collogen şampuanı kullanıyorum.2. şişemdeyim.Saçlarımın daha dolgun ve...Yazısı için tık tık.
  • Saç Kremi olarak çok yoğun olmayan saç kremleri tercih etmeye çalışıyorum.Şu sıralar John Frieda'nın hacim verici saç kremini kullanıyorum.Şampuandan sonra keçeleşen saçlarımı, bu kremle açıyorum.Hafif yapısıyla saçlarımda ağırlık yapmıyor ve ekstradan yağlanmaya neden olmuyor.Yazısı için tık tık.
  • Maske olarak da yine çok yoğun olmayan maskeler tercih ediyorum.John Frieda markasının onarıcı saç maskesini kullanıyorum.Çok yoğun bir yapısı yok, saç kreminden 1-2 tık daha yoğun diyebilirim.Saç kremiyle dönüşümlü olarak kullanıyorum.Miktarı ayarladığımda saçlarımı ağırlaştırmıyor.
Saçımızı yıkadık, kremledik, ettik derken; sıra geldi duştan sonra kullandığım ürünlere..

Eğer saçıma ısıl işlem uygulayacaksam:
  • Saç uçlarıma Pantene'in ince telli saçlar için olan ısı koruyucu spreyini,
  • Saç diplerime yine Pantene'in ince telli saçlar için olan hacim verici bakım jelini kullanıyorum.
Saçlarıma ısıl işlem uygulamayacaksam:
  • Morfose Keratin Serum'u saç uçlarıma uyguluyorum.Nemliyken;  Swissco düğüm açıcı tarak ile tarayıp saç kurutma makinesinin vigo başlığıyla, düşük ısıda kurutuyorum.
  • Haaa bir de canım isterse; duştan önce saçlarıma Softem Saç Bakım Yağı'nı kullanıyorum.


Benim saç bakım rutinim bu şekilde.Siz ince telli saçlarınız için hangi ürünleri kullanıyorsunu?
Bu konuda önerileriniz varsa; seve seve dinlerim.

Sevgiler..



15 yorum:

  1. Aubrey organics in yağlı saçlar için çok iyi bi şampuanı var testerını denemiş bayılmıştım. Vitacosttan sipariş ettim bekliyorum ben de^^ Kimyasal içerikli şampuanlar saçı daha çabuk ağırlaştırıyo çünkü:/ Isıl işlem öncesi uygulanan şeyler de bende hep ağırlık yaptı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aubrey markasını duymuştum ama yağlı saçlar için şampuanı olduğunu bilmiyordum.Aynen her halt ağırlaştırıyo saçları :( Tavsiyen için çok sağol kuzucum mutlaka bakacağım şampuana :)

      Sil
  2. Cok güzel bir yazi olmus, emegine saglik güzelim! :) Benim de saclarim ince telli, ve ne yazik ki cabuk yaglanmaya cok müsait. Bu yaglanmanin önüne kuru sampuanla gecebildim, daha az yikadikca sac derisi alisiyor gibi, böylelikle daha az yaglaniyor. Bunun disinda ince telli saclar genellikle hacimsiz olur, ben saclarima hacim kazandirmak icin silikonsuz ürünler kullaniyorum ve gayet ise yariyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlımm :) Evet hergün yıkadığımda daha çabuk yağlanıyor saçlarım.İki güne anca alıştırdım. Uzun bir süredir bu şekilde gidiyor. Silikon evet ağırlaştırmıyor ama silikonsuz şampuanlar çok fazla kurutuyor saçları :( Kuru şampuansız bir hayat düşünemiyorum zaten :)

      Sil
  3. Organix Biotin&Collogen şampuanı severek kullanmıştım.Saçları daha dolgun yapıyor.

    YanıtlaSil
  4. Normal şampuanlara kıyasla daha dolgın yapıyor saçlarımı :)

    YanıtlaSil
  5. Morfose keratin serumu cok merak ediyodum her seferinde elime alip bırakıyorum bi türlü alamadim :) yanlis hatirlamiyosam ustunde duzlestirici etki falan yaziyodu saclarim dalgali bnm o yuzden tereddut etmistim. Nasil bi etkisi olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morfose saç serumlarının gördüğüm kadarıyla 3 çeşidi var.Benimkinde düzleştirici etki yoktu yanlış hatırlamıyorsam.Morfose serumlar oldukça yoğun,tok yapıdalar saç uçlarına iyi geliyor fakat yağlı saç tipine sahipseniz fazlası saçı yağlandırıyor.Onun dışında gayet alınası bir serum :)

      Sil
    2. Evet malesef ki saçlarım ince telli ve çabuk yaglaniyo :/ teşekkür ederim ayrica cevabınız için ;)

      Sil
    3. Rica ederim :) Ben genelde ayarını tutturamadığım için yağlanma yapıyor çok az kullanırsanız yağlanmanın önüne geçebilirsiniz.

      Sil
  6. Teşekkürler yazınız için ya nekadar çok benziyoruz cilt ve saçlarımız tamamıyla aynı :) bende hunca hair arganlı zeytinyaglı şampuan kullanıyorum az dökülmelerimi kesti gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi o zaman bizi bir tek biz anlarız :) Arganli zeytinyagli sampuanlar saclarimda agirlik yapiyorlar maalesef yaglanmayi arttiriyorlar bende:(

      Sil
    2. Öyle mi o zaman bizi bir tek biz anlarız :) Arganli zeytinyagli sampuanlar saclarimda agirlik yapiyorlar maalesef yaglanmayi arttiriyorlar bende:(

      Sil
    3. Öyle mi o zaman bizi bir tek biz anlarız :) Arganli zeytinyagli sampuanlar saclarimda agirlik yapiyorlar maalesef yaglanmayi arttiriyorlar bende:(

      Sil
  7. Merhabalar,

    Saçın nemini ve yumuşaklığını korumak için saç bakımını aksatmamak gerekiyor. Özellikle boyalı saçların neme daha çok ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Çünkü saç boyaları saçı biraz kurutuyor. Doğal bir bakımdan yanaysanız zeytinyağı ve hindistan cevizi yağıyla saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saç yapınıza uygun bir saç maskesiyle de saç bakımınızı yapabilirsiniz. Ben de kızıl saç bakımı üzerine yazdığım yazımı paylaşmak istedim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kizil-sac-ile-ilgili-en-cok-aldigim-sorular-ve-yanitlarim/ Belki ilgilenenlere faydalı olur diye. ♥

    Sağlıkla kalın,
    sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "