28 Aralık 2015 Pazartesi

Roaccutane'la 1. Ay

Herkese merhaba
:)

Geçtiğimiz ay Roaccutane tedavisine başladığımı blogumda şuradaki hazırlık yazımda bahsetmiştim.
İlk ayı bitirip ikinci aya başlayınca;  ilk ay hakkındaki yorumlarımı paylaşmak istedim.

Bu arada tekrar uyarmış olayım: Roaccutane masum bir ilaç değil.Bir çok yan etkisi bulunan bir ilaç.Bu nedenle ciddi manada akne, sivilce sorununuz yoksa doktorunuz kullanmanızı önermeyecektir.



1 ay içerisinde bendeki değişimlerden bahsedecek olursam; ilk ayımın gayet rahat geçtiğini söyleyebilirim.

Cildimde aşırı bir kuruma olmadı ancak o her an çılgınlar gibi yağlanan T bölgem neredeyse hiç yağlanmıyor artık.Cildimin yağ üretimi azaldığı için alnımdaki o komedon diye tabir ettiğimiz, kabarık beyaz noktalar ciddi manada çok azaldı.Alnım artık çok daha pürüzsüz..

Cildimde çok fazla kuruma olmadığını söyledim ancak soyulmalar daha ilk haftadan sonra başladı.İlk başta burun çevrem olmak üzere sonradan alnım ve özellikle dudak kenarlarım soyulmaya, pul pul olmaya başladı.Dudaklarım normalde de kuru olduğunda ekstra bir kuruluk hissetmedim.Bunda her daim nemlendirmemin ve bol su içmemin de etkisi yadsınamaz.

Gözlerimde de bariz bir kuruma olmadı.Normalde lens kullanan biriyim ancak ilk ay damla kullanarak, haftada 1-2 kere sorunsuz lens kullanabildim.Ancak kuruma artınca lens kullanmaya devam etmeyeceğim.

Son haftalara doğru deri altındaki kistik akneler yavaş yavaş baş göstermeye başladılar.Çıkan sivilceler, o zamanında bin bir krem sürerek zor bela kuruttuğum sivilceler çok daha çabuk kurumaya ve sönmeye başladı.Tabi ben şok!
O nedenle çıkan sivilcelere aldırış etmedim.

İlk ayımın sonunda kolesterolüm azıcık sınırı aşsa da doktorum anormal olmadığını ve devam edebileceğimi söyledi.Aynı dozla(20 mg) devam ediyorum..Sadece diyetime biraz daha dikkat etmem ve bol egzersiz yapmam gerektiğini söyledi.Kızartmaların buharına banıcam artık :)

İlk ayı rahat geçiren biri olarak diğer aylarda neler olacak meraklı bir bekleyiş içerisindeyim.Hepimizin bu alçak sivilcelerden kurtulması dileğiyle..

Sevgiler..




2 yorum:

  1. Her ayın sonunda kan tahlili mi yaptırmak gerekiyor?
    Biraz sık dişini tatlışım güzel olcak epey sonuç^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kuzucum her ay tahlil yaptırmak gerrkiyor.Ama bu sefer 2 ayda bir yaptiricam. Dişimi sıkmama çook var daha 7 aya yakın kullanmam gerekecek :))

      Sil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "