26 Şubat 2016 Cuma

Roaccutane 2. ve 3. Ay

Herkese Merhaba
:)

Roaccutane maceramın başladığını şu yazımda, 1 aylık tecrübelerimi de şurada anlatmıştım.Şimdi de sizlere 2. ve 3. aydaki tecrübelerimi aktaracağım.

İlk ay olduğu gibi 2. ve 3. ay da 20 mg ile devam ettim.Ancak etkileri ilk aydaki gibi hafif değildi maalesef.2. ayımın ortalarında artan bir biçimde dudak kurumalarım başladı.3. aydan sonra dudaklarımı her dakika nemlendirmem gerekti.Dudak balmı sürmeden duramamaya başladım.Dudak nemlendiricileri bir numaralı yoldaşım oldu.Elimde, cebimde, çantamda her yerde bulundurmak zorunda kalıyorsunuz.Tabi arada çatlayan dudaklarımı nazikçe duşta fırçalıyorum.Nuxe ve Blistex sayesinde şimdiye kadar çok bir sorun yaşamadım.Hatta üzerine rahatlıkla ruj sürebildim, tabi nemlendirici bir ruj olmak kaydıyla.Kısacası sürekli bakımına dikkat ettiğiniz sürece dudaklarda aşırı kuruma, çatlama, yarılma, kanama gibi etkilerin önüne geçilebiliyor.


İlk iki aya kadar göz damlarıyla lens kullanabildim ancak 3. aydan sonra gözlerimde bariz kurumayla lens kullanamamaya başladım.Lens kullanmadığım zamanlarda dahi akşama doğru gözlerim kızarmaya başladı kuruluktan.Bunun için göz damlası kullanmak şart oldu.

İlk ayımdaki yorgunluk ve uyku isteği 2-3 katına çıktı.3. ayımda eklem ağrıları merhaba dedi.bu ayın sonunda neredeyse oturduğum yerden doğrulamaz, yere eğilemez oldum.Çok fazla ayakta duramıyorum hemen oturma isteği uyanıyor.Yaşlı teyzelerden bir farkım yok yani.Ancak onu da düzenli su içme ve nemlendirmeyle %10 da olsa önüne geçilebiliyor.Ama geri kalan ağrı size kalıyor.

Gelelim en önemli kısım olan sivilcelerin durumuna.Sivilcelerim 2. ayın ortalarından itibaren ilk kullandığımdan çok daha kötü olmaya başladı.Kusma aşamasında hala.İyileştirme aşamasına geçemedim henüz.Ama bakalım diğer aylarda neler olacak..
Tahlillerimi yaptırdım normal çıktı, 30 mg ile 4. aya devam :D

Sivilcesiz günler..






10 yorum:

  1. Blistex Raspberry Lemonade Blast eğer denemediyseniz HA Rİ KA bir şey, ben de roaccutane sayesinde keşfettim ve hayatımda kullandığım en güzel lipbalm olarak yerini aldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Blistex medplus kullanıyorum ama bunu duymamıştım biter bitmez deneyeceğim ben de teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Roaccutane tedavisi bence çok zorunlu olmdıkça olmamalı...
    Zira ben bu kadar zor bir evreden geçeceğimi bilseydim hiç kullanmazdım ki benim yüzümde zaten sivilce yoktu adet döneminde bazen çıkardı bi tane bazende hiç çıkmazdı.
    Benim kullanma amacım baktığınızda göremediğiniz ancak deriyi gerdiğinizde kendini gösteren küçük küçük deri altı sivilceleri vardı. Beni rahatsız etmiyorlardı ama neden pürüzsüz olmasın cildimiz dimi... !
    Herneyse kullandığım süre boyunca tam bir işkenceydi ve dudaklarım için tek kurtarıcımda decubaydı. Blitexi çok sevmeme rağmen bu süreçte denemedim eminimki o da etki ediyordur ama decubay bir ilaç ve yarık yarık olan hatta kuruluktan ağzımı açamadığım zamanlarda yarılıp kanayan dudaklarım çok iyi geldi. Hatta dudaklar bazen öyle kururki üstündeki ölü deriyi almak zorunda kalırsın ve o deri taa dudak çizginizden aşağı kadar gider ve altta pembe deri çıkana kadar soyulur:)İşte böyle evrelerden geçtim.Ama tavsiye ederim ki bu durumda olan dudaklarımı bir gün de onarıyordu ama tabi o krem dudağımdanda bir dakika bile olsa eksik olmuyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi kesinlikle zorda kalınmadığı sürece kullanılmaması gereken bir ilaç. Ben neredeyse 4 Yıl direndim bunu kullanmamak için ancak artık mecbur kaldım. Umarım sizinkiler geçmiştir.Decubayı yazdım aklıma teşekkürler :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun umarım düzelir en kısa zamanda 3

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun canım umarım sivilcelerinden bir an önce kurtulursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşekürler, umarımbir an önce biter bu tedavi :)

      Sil
  5. Ya içim bi tuhaf oldu çok fena oldum okurken:(((((
    Allahııııım çarçabuk geçsin bitsin kurtul şu ilaçtan inşallah kuzum. Doktor bana da yazcak diye korkmuyo değilim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolestrol yükseldikçe ufaktan tırsmıyo değilim vallahi :) Benim gibi her bulduğu yere kamp kuran dirençli sivilcelerin yoksa hiç gerek yok kuzum. Bu en son çare artık

      Sil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "