9 Nisan 2016 Cumartesi

Roaccutane ile 4.ay

Herkese merhaba
:)



Blogumu fazla boşladığımın 5555. farkedişimle dayanamayıp yazışımın tatlışlığı :)
Roaccutane serüvenimin 5. ayına geçtiğimden 4. ayın yazısını yazabilirim artık.
Bu ilacı kullandığım süre zarfında en ağır ay 4. aydı diyebilirim.Randevu alamadığımdan farklı doktora gittiğimden dozu 30 mg'a çıkardı.Dolayısıyla zaten 45 kilo olan bünye 30 mg'ı kaldıramadı.

Eklem ağrılarım hat safhadaydı.Ayakta ya da oturarak uzun süre kaldığımda kalkmak,eğilmek, bükülmek v.s oldukça zorladı beni.Bel ve sırt ağrılarım yaşam kalitemi etkileyecek kadar arttı.
Sivilcelerim çok daha arttı.Hayatımda hiç görmediğim, kocaman, kistik bir sivilce çıktı sağ yanağımda.Sivilcelerimden dolayı iş görüşmelerine dahi gitmek istemedim.

Bu ayda artı olarak daha önce hiç olmayan burun kanamasıyla karşılaştım.Burnumun kuruması daha da arttı.Kulak pamuğuyla sürdüğüm serumlar,kremler yeterli gelmeyince doktorumun tavsiyesiyle eczaneden burun içi nemlendiricisi aldım.
Göz kuruması bir önceki aylar gibi seyretti.Cilt kuruluğu daha da arttı.Artık fondötenler; altına kremler bazlar sürsem de yüzümde Türkiye'nin çorak toprakları gibi duruyor.Zaten bu sivilceleri hiçbir fondöten kapatamaz oldu.

5. ayın sonunda kontrole gittiğimde eski doktorum 30 mg'lık dozun bana fazla olduğunu söyleyip tekrar 20 mg'a indirdi.Bundan sonra 20 mg ile devam edeceğim.
Onun dışında sivilcelerimin tedaviye geç yanıt verdiğini, çok dirençli olduğunu söyledi.Bunun için büyük,dirençli kistik sivilcelerime iğne ile işlem uygulandı :(

Bakalım 5. ay nasıl geçecek.Bu tedavide kazanan kim olacak göreceğiz..
Sivilcesiz günler..

8 yorum:

  1. gerçekten zor bir süreç..aynı şeyleri bende yaşadım o kuruluğun yüzümde ve dudaklarımda yaşattığı durum sivilcelerden daha ürkütücüydü.Ama sonuç istediğim gibi oldu 6.ayla birlikte tedavim son buldu çok şükür o zaman ki problemlerim uzaklarda kaldı umarım istediğin sonuca ulaşırsın sağlıcakla kal ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 6.ayıma başladım ama izler birkaç kabartı sivilceyle peşimi bırakmıyor bir türlü. Umarım ben de güzel sonuçlar alırım :)

      Sil
  2. giriş cümlene bayıldım:D hoşgeldin.inşallah tedavin bu ay yanıt verir kuzum ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk kuzum ama bir türlü net dönemiyorum işten güçten :))

      Sil
  3. Özledik seni yaa tatlı kız ^^ Tabii ki sen kazanacaksın Sedacııım sivilcelere bırakmayız ortalığı inşallah çok daha iyi geçer tedavinin bundan sonraki dönemi kolaylıklar diliyorum sana :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilaycımm bu ne güzel sözler gözlerim parladı resmen, acayip motive oldum valla :D Çokk teşekkür ederim:)

      Sil
  4. Ne kadar zor bi süreç olduğunu inan senden daha iyi biliyorum , ama geçecek diye umut ediyorum insanı hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zorlasa da güzel günler gelecek yarinler güzel olacak.
    Neydi sloganımız ; güler yüzler görmek umuduyla. 😉
    Bu arafa 5ler her geçen gün artıyor milyonlarca 5ler göreceğiz gibi. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de mi kullandın? Evet gerçekten zor bir süreç hele ki 6.ayda bile etkisini görememek çok umut kırıcı gerçekten :( Güler yüzler görelimm artıkk değil mi :D

      Sil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "