27 Eylül 2016 Salı

Maskara Dosyası-2

Herkese merhaba
:)

Hazır bloguma geri dönmüşken ara vermeden devam etmek istedim.Maskaralarla ilgili ikinci yazımı okumadan önce birinci yazımı okumak için tıklayın.



Kendimize en uygun maskarayı bulmak oldukça meşakkatli..Kimimiz kıvrık kirpiklerden, kimimiz uzun, tek tek ayrılmış kirpiklerden hoşlanırken kimimiz de kat kat sürülmüş ekstra dolgun,dramatik kirpiklerden hoşlanır.Bu nedenle birini sevdiği rimeli diğerinize uygun olmayabilir.Bu konuda maalesef deneme yanılma yönetminden başka doğruca bir yöntem yok.Ben de deneyimlediğim maskaraları sizlerle paylaşmak istedim.



Hadi başlayalım!





1.Loreal False lash Architect Maskara:Fırçasının şekli ve kıl yapısını çok güzel.Upzun,ince ve hafif eğimli olduğundan; sağa sola bulaştımadan uygulama yapabiliyorsunuz.Özellikle de büyük problem olan kirpik içlerine sürerken göz kapağına bulaştırma derdi yok.Kirpiklere hacim verip uzatıyor ancak bu işlemi yaparken biraz kirpikleri yapıştırıyor.Pratikliği ve bulaşma yapmaması nedeniyle tekrar alınabilir.
Puan:5 üzerinden 3,75






2.Essence Get Big Lashes Waterproof Maskara:Tatil için almıştım.Bence piyasadaki en uygun suya dayanıklı rimel.Geniş kıl fırçalı yapısıyla güzel hacim veriyor ancak çok da suya dayanıklı olduğunu söyleyemeyeceğim.Havuza, denize girdikçe gözümün alt tarafına doğru Küçük küçük parçacıklar halinde akma yaptı.Günlü olarak kullanılabilir ancak tatilcilere tavsiye etmiyorum.
Size güzel bir not:Kullandığım en iyi suya dayanıklı maskara kesinlikle Pastel waterproof maskaraları.Özellikle de mavisini alın tatilde bana dua edeceksiniz :D
Puan:5 üzerinden 3




3.Maybelline Falsies Volume Express Maskara:Sanıyorum bu rimeli daha önce bir çok kere duymuşsunuzdur.Maybelline'in en çok methedilen rimeli bence.Bunu da haketmiyor değil.Yarım ay şeklinde eğimli kıl yapıdaki fırçası sayesinde kirpikleri kıvırıp,uzatıyor ve bir miktar dolgunlaştırıyor.Simsiyah olması dışında akma dökülme yapmaması da ayrı bir artı özelliği.Bir çok özelliği bir arada bulundurup bu kadar uygun fiyatlı olması da kendisini meşhurlaştırıyor.Bittikçe yenilediğim maskaraladan.
Puan:5 üzerinden 4



4.Maybelline Rocket Volume  Maskara:En en sevdiğimi sona sakladım tabiki :P İlk çıktığında zor çıktığını duyduğum için bir süre almamak için dirensem çok sevilen Benefit They're Real rimeline muadil gösterildiğini görünce dayanamadım ve aldım.İyiki de almışım diyorum çünkü en favori maskaram oldu.Fırçası silikon olmasına rağmen harika hacim veriyor.Hemi de bunu kirpikleri tek tek ayırarak ve uzatarak yapıyor.Fırçası dümdüz olmasına rağmen nasıl yaptığını yaptığını anlayamadığım bir şekilde çok da güzel kıvırıyor.Kısacası bir maskaradan ne isteniyorsa yapıyor.Ancak her güzelin tabiki bir kusuru var.O da maskaranın suya dayanıklı maskaralar kadar zor çıkıyor olması.Yağ fazlı yada krem bazlı temizleyiciler dışında kesinlikle çıkmıyor.Yoksa çıkarırken kirpik dökebiliyor :( O nedenle ben bu maskarayı her gün kullanmak yerine arada özel günlerde kullanıyorum.
Benim için sorun değil ben çıkarırım diyenler hergün de kullanabilir tabisi :)
Puan:5 üzerinden 4,5



Benim deneyimlerim bu şekildeydi.Sizin favori maskaralarınız neler?

4 yorum:

  1. Kozmetik mağazalarının kapısında beklemek zorunda olanlar içinde bi tavsiyeniz var mı ? Ben o konuda çok muzdaribim de 😉😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :D tek çözüm içeri girip tadını çıkarmaya çalışmak :D

      Sil
  2. Faydalı bir yazı olmuş özellikle rimel arayışında olanlar için :)

    YanıtlaSil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "