12 Mayıs 2018 Cumartesi

Hangi Kontür ve Aydınlatıcı Size Uygun?Bronzer ile Arasındaki Farklar Nelerdir?

Herkese Merhaba
:)

Bu aralar bir çalışkan blogger oldum ki sormayın gitsin :) Yazmadığım günleri yad edercesine motivasyonum oldukça yüksek bu aralar.

Konumuza dönersek bugün kontür yapmak için kullanılan ürün çeşitlerinden bahsedeceğim.
Öncelikle henüz bilmeyenleriniz için kontür,aydınlatıcı nedir, ne değildir ondan bahsedelim.
Kontür daha alçakta,çukurda gösterilmek istenen yerler için kullanılırken aydınlatıcı daha ön plana atmak istediğimiz,yüksek göstermek istediğimiz yerlerde kullanılır.Örneğin elmacık kemiklerinizi daha çıkık ve belirgin göstermek için aydınlatıcı, elmacık kemiklerinin altında kalan yanak bölgesini yüzümü daha küçük ve orantılı göstermek için kontür uygularız.Aha da aşağıdaki hanım abla gibi.

Google görsellerden alıntıdır.

Bir de en çok karıştırılan Bronzer ile Kontür arasındaki farka değinmek istiyorum.
Aralarındaki ilk bahsedeceğim fark; bölgede uygulanan yerdir. Bronzer olarak daha sıcak tonlu,turuncumsu kahveler kullanılırken,bronzer için daha soğuk tonlu, doğal,soğuk kahveler kullanılır.Yok illa ben turuncuyla bronzer yapıcam falan yassakk kardeşim.
İkinci ve en önemli fark ise uygulanan bölgedir.Kontür yüzün daha aşağıda kalan uç yerlere sürülürken,bronzer ise; genellikle yaz mevsimine doğru yapılan, yüzün daha orta bölgesinde kalan bölgelere daha geniş tabaka halinde sanki Barbados sahilinde güneşlenmişsiniz de düşman çatlatıyormuşsunuz gibi sürülür.
Yalnız bu hanım ablamız düşman çatlatmanın bir tık ötesine geçmiş.
Ama aradaki farkı sizlere anlatabilmişimdir diye umuyorum.


Kontür ve Aydınlatıcı Çeşitleri
Biri sıvı,likit diğeri katı,toz olmak üzere iki çeşidi var.Allahtan iki çeşidi var yoksa hangisini kullanalım derken kafayı yerdik herhalde.Çünkü zaten piyasada yeterince ürün çeşitliği var.

Makyajın altın bir kuralı sıvılarla sıvı,katılarla katı anlaşır.Yani sıvı fondötenin üzerine sıvı ürünler daha güzel dururken, pudra gibi katı ürünlerin üzerine toz ürünler güzel durur.Aynı zamanda kuru ciltler üzerinde likit formdaki ürünler daha iyi tutunurken; yağlı ciltlilerde ise toz formdaki ürünler daha uzun süreli kalır.



Aydınlatıcının renk tonlarına hiç girmiyorum kızlar, çıkamayız çünkü oradan.Sarı ve pembe alttonlusunu bilin yeter.Yok mor alttonlu,beyaz,gri,turuncumsu,mavimtırak, bilmem ne alt tonlusunu boşverin.Çok simlisini kullanmayın, uzaydan görünecek kadar çok sürmeyin yeter.


Günlük olarak kontürü biraz abartı bulsam de aydınlatının her türlüsüne hastayım.O ışıl ışıl aydınlık görüntüsü sanki ruhumu aydınlatıyor.
Sizler hangisini daha çok seviyorsunuz?



XOXO

1 yorum:

  1. https://muhendisler1.blogspot.com/
    blogumuzu ziyaret ederseniz sevinirim.
    iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "