2 Ağustos 2014 Cumartesi

Kuru Şampuan Dosyası ve Isana Kuru Şampuan

Herkese merhaba..

Sizlere bugün kuru şampuandan bahsetmek istiyorum.Son zamanlarda biraz daha yaygınlaşsa da "kuru şampuan" deyince "o ne?" diye soranlar var çevremde.Bende ulaşabildiğim kadar kişiyi aydınlatmak istedim.

Kuru şampuan denen bu buluşu kim bulduysa öncelikle o kişiye oturup bir güzel dua edelim lütfen.Çünkü çok çabuk sönen, çabuk yağlanan saçlara geçiçi ilaç gibi bir nevi..

Nedir bu kuru şampuan?

Kuru şampuanı normal kullandığımız şampuanın kutulmuşu gibi düşünüp yola çıktıysanız aslında doğru yoldasınız.Fakat bir fark var ki o da; kuru şampuanın saçı temizlemeyip sadece yağlı görüntüyü belli bir süreliğine yok etmesi..Yani ben kuru şampuanı sıkıyım 2 gün geziyim yok.Günü ya da anı kurtarmalık bunlar..

Acil bir yere yetişmeniz gerekiyor.Sular kesildi yada o gün saçınızı yıkayamadınız.Napıcam diye düşünmenize gerek yok.Artık kuru şampuan var!Şu devamlı çıkan reklamlar gibi oldu bu da :)
Kuru şampuanın içerisindeki pudra sayesinde yağı emip hacim veriyor.Temizlemiyor fakat temiz gösteriyor.
Bir de bunun diğer bir çeşidi var ki o da; renkli olan kuru şampuanlar.Yani beyaz oluşumu sevmeyenleriniz için saç renginize uygun kuru şampuanlar da var.Fakat biraz kalıntı bırakabiliyorlar saçta.Watsonslarda satılıyordu bir ara ama hala satılıyor mu bilmiyorum.

Peki nasıl kullanılıyor bu kuru şampuan?
Kuru şampuanlar sprey şeklinde oluyor.Kullanmadan önce şişeyi bir güzel çalkalıyoruz.Sonrasında saç diplerinize gelecek şekilde,saçınızla şişe arasında 15-20 cm mesafe olacak şekilde sıkıyoruz.Saçlarınız biraz beyazlayabilir.Durun panik yapmayın geçici bir durum bu :)
Sıktıktan sonra kısa bir süre bekliyoruz.Beklememizdeki amaç: Pudranın saçtaki yağı emmesini sağlamak.Sonrasında pudra kalıntılarını yok etmek için; önce ellerimizle saçımıza yayıyoruz ve tarıyoruz.Ben saçlarımı önüme alıp saç diplerime masaj yaparak karıştırıyorum.
Eee ben bu işi bebek pudrasıyla da yaparım diyebilirsiniz.Evet bebek pudrası, talk pudra da kullanabilirsiniz ama hem etki bakımından hem de pratiklik bakımından kuru şampuan daha iyi bana göre.Sık çık tarzında..
Not: Yağmurun altında kalınca kül kedisi misali saçınız eski haline geri dönüyor.

Gelelim Isana'nın kuru şampuanına.Bu kuru şampuana Rossmannlardan ulaşabiliyoruz.



Eğer saçlarınızda ufak tefek yağlanma varsa evet işe yarıyor.Ama saçlarınız çok yağlıysa pek bir etki etmiyor.Fazla kalıcı değil.Yani bu şampuan günü değil anı kurtarmalık.Bi arkadaşa bakıp çıkmalık.
Pudralı görüntüyü almak için normal kuru şampuanlara göre biraz daha çaba harcamak gerekiyor.Yani iyice dağıtmanız lazım.Yoksa benim gibi siz de misafirlikteki teyzenin "saçına ne olmuş öyle beyazlamış" sorusuna maruz kalırsınız.Hayır bir de ne diyeceksiniz? "Üzerinize afiyet biraz kuru şampuan sıktım" mı diyeceksiniz? Deli muamelesi görürsünüz mazallah.Sonra açıkla dur.. :)
Neyse konutuyu saptırdım gene :)



 Merak edenleriniz için içinde paraben yok ama aliminyum var.Bu da gözenekleri tıkıyor ve hava almasını engelliyor malesef..

Gördüğüm kadarıyla piyasadaki en ucuz kuru şampuan fiyatı 6.90tl.Etkisi de fiyatına göre zaten.
Fena değil ama çok da severek kullandığım bir kuru şampuan olmadı.
Bu konuda önerileriniz varsa seve seve dinlerim.

Sevgiler..


9 yorum:

  1. Ben johnsons baby bebek pudrasını o amaçla kullanıyorum gayet iyi iş görüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek pudralarını kuru şampuan kadar etkili bulmasam da arada kullanıyorum.Öneri için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. ben de çok merak ediyorum bu kuru şampuanları, aynı işlemi nişasta ile yapmaya çalışıyordum ama saça yedirmesi zor oluyor. Isana'nın bu ürününü bilmiyordum, saç rengime uygun bulursam renklisinden deneyebilirim belki ben de, çok pratik görünüyor:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe nişasta mı? Hiç dumamıştım daha önce kullananı ilginçmiş gerçekten merak ettim şimdi:) Kuru şampanı bence de denemelisi çok pratik oluyorlar.Artık birçok markanın var.Renkli olanları ben Watsons'ta görmüştüm.:)
      Benden de sevgiler..

      Sil
  3. çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. devamını dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz beni oldukça yüreklendirdi..

      Sil
  4. Yav sen ne ponçiksin okurken gülmekten kendimi alamadım 😘

    YanıtlaSil
  5. Yav sen ne ponçiksin okurken gülmekten kendimi alamadım 😘

    YanıtlaSil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "