4 Şubat 2014 Salı

Mükemmel şampuan Lush-Big


Herşey Londradabirtürkkızı'nın bir videosunun altındaki bir yorumu okumamla başladı..Yorumda yağlı saçlar için Lush'ın big şampuanından bahsediliyordu..
Hemen araştırmaya koyuldum.Sitesinde şampuanı kullananların güzel yorumlarını okuyunca iyice aklımda yer etti.Ve şurada bahsettiğim Lush alışverişimle kavuştum kendisine..


Yapısı ve ambalajıyla alışılagelmiş şampuanlardan biraz farklı.Çevir aç kapaklı ve katı formda.İçerisinde deniz tuzu,yosun ve limon suyu var.Deniz tuzu saçta peeling görevi yapıyor,yosun ve limon suyuyla da saçın yağlanmasını azaltıp parlaklık vermesini sağlıyor.


Çok güçlü bir şampuan,sadece1 kez yıkamanız yeterli.1 kez yıkamayla bile saçınız tamamen arınıyor.Haftada 1-2 kez kullanılması gerekiyor.Güçlü yapısı ve peeling etkisi nedeniyle sık yıkandığında saçları kurutabiliyor.Bu nedenle bu şampuan hergün saç yıkayanlar için uygun değil.


Peki nasıl kullanılıyor bu şampuan?
Elimize az bir miktar alıp sulandırıyoruz köpürtüp saçımıza sürüyoruz.Dışardan bakınca bu nasıl köpürecek diye endişe etmeyin.Suyla birleşince gayet güzel köpürüyor.

Kokusundan bahsetmezsem gerçekten ayıp etmiş olurum.Çünkü ben böyle güzel kokan böyle kalıcı olan bir şampuan görmedim.2.gün bile saçlarım mis gibi kokuyor.

Gelelim benim saçlarımdaki etkilerine
İlk kullanımda bile etkisini gösteriyor zaten..
Benim saçlarım ince telli,seyrek,çabuk yağlanır,çabucak söner.Kullandığımda ise üzerinde yazdığı gibi normalde mümkün olmayan bir hacim kazandırdı saçlarıma.Çevremden bile saçlarımın hacimi konusunda iltifat aldım.

Vee şampuana aşık olmama neden olan o etkiyi sağladı..Normalde 1.5 günde yağlanan saçlarım artık 2.5 günde yağlanmaya başladı.Arkadaşlarıma bu 2. gün saçım dediğimde inanmadılar bile.

Fakat her şampuanda olduğu gibi; saçlar bir süre sonra şampuana alıştığı için eskisi gibi etlkisini görmemeye başladı.Ama yine de sıradan şampuanlara göre saçlarıma hacim vermeye ve yarım gün de olsa yağlanmayı geciktirmeye devam etti.Hala da etmeye devam ediyor..


Tek kötü yanı var ki o da; kullanımının pratik olmaması.Kapağını aç, bir miktar al, suyla köpürt,saçına sür, kapağını kapat falan biraz zahmetli.Biraz daha pratik olabilirdi ambalajı diye düşünüyorum.


Şampuanın fiyatı ben aldığımda 50 tl idi.Şimdi ise sitesinde 55 tl.Evet ben de ilk duyduğumda bi şampuan için fiyatının pahalı olduğunu düşündüm ama şampuandan beklentisi yüksek olanlar için bence değer.Üstelik çok da bereketli.Zaten haftada 1 2 bilemedin 3 kez kullanılıyor.Kullanıldığında da çok az bir miktarı yeterli oluyor.Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum daha 1/3 ü duruyor.

Saçlarının hacimini kaybedip çabuk sönmesinden şikayet eden yağlı saçlılar..Evet size söylüyorum..Bence mutlaka denemelisiniz bu şampuanı diyor ve yazıma burada son veriyorum..
Öpücükler..


11 yorum:

  1. Bana seslenmişsin resmen. Not ettim kesin alıcam=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :) Umarım benim kadar memnun kalırsın canım :)

      Sil
  2. merhaba bu post biraz eski ama umarım cevap yazarsınız :)

    benim saçlarım da sizinki gibi ve şu an bu şampuanı kullanıyorum ama krem sürmeden mümkün değil saçlarımı açamıyorum. lushtaki bayan kurumasını bekleyin öyle taramanıza bile gerek olmuyor demişti, hatta veganese kremini vermişti arada kullanıyım diye ama öyle de olmadı benim saçlarımda. banyodan sonra açmak için gliss sürdüğümde de ertesi gün yine yağlanıyor saçlarım.

    siz nasıl açıyorsunuz acaba saçlarınızı krem, gliss gibi şeyler kullanıyor musunuz? bir de lush çekildi malesef türkiye pazarından, bu şampuan yerine alternatif önerebileceğiniz başka şampuan var mı?

    teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son zamanlara doğru bemim de saçlarımı epey kurutmuştu.Çalışan bayan bana silikon içermediğini bu nedenle sıradan saç kremlerinin şampuanın yapısını bozabileceğini söyledi söyledi American kremi tavsiye etmişti.Lush'ın Türkiye piyasasından kalktığına çok üzüldüm.Sevdiğim bir markaydı :/
      Alternatif olarak size Organicium,Organix şampuanlarını ve şuan kullandığım Yves Rocher'ın yağlı saçlar için olan şampuanını öneririm :)

      Sil
    2. Bende Lush ın çekilmesine çok üzüldüm. Ama bana bumble and bumble sunday şampuanı önerdiler ama fiyatı biraz yüksek geldi sizce bunun gibi bir etki verir mi çünkü o da deniz tuzlu bir şampuan

      Sil
    3. Evet çekilmesi gerçekten üzücü oldu :/ Bubles and buble markasını daha önce duymuştum ama şampuanları hakkında hiçbir fikrim yok malesef :/ Gördüğüm kadarıyla pek duyulan bir marka değil.Sizin için baktım ama pek yorum bulamadım :))

      Sil
  3. merhaba bu post biraz eski ama umarım cevap verirsin

    Bu ürünü şimdi almak istiyorum ama hiç bir yerde bulamıyorum yardımcı olur musuun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lush maalesef ülkemizden kalktı.Yurt dışından getirtme imkanınız varsa ancak o şekilde alabilirsiniz.Onun dışında bir bilgim yok :) Umarım bulabilirsiniz..

      Sil
  4. Ben lushın doğal olduğunu sanıyodum ama maşallah içinde doğallıktan uzak her şey var -.- paraben çeşitleri olsun,sülfat olsun hepsi en bilindik kimyasallar :/ hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genelde doğal olduğu sanılıyor ama maalesef değil:( Ama hayal kırıklığına uğrasanız da artık satılmıyor

      Sil
    2. Evet genelde doğal olduğu sanılıyor ama maalesef değil:( Ama hayal kırıklığına uğrasanız da artık satılmıyor

      Sil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "