8 Kasım 2015 Pazar

Eyeliner Çeşitleri

Herkese merhaba
:)

Bu eyeliner konusu hepimizin büyük problemi.
Ya biri kalın olur ya diğeri ince.Ya kuyruğu statosfere kadar yukarı çıkar ya da aşağı melül melül bakar :)



Eyeliner çekmekte bu kadar muzdaripken piyasada hangi eyeliner çeşitleri var? Hangi eyelinerla daha kolay süreriz? Onun hakkında bir yazı yazmak istedim :)

Eyeliner deyince piyasada en dandiriğinden en kalitelisine kadar dünya kadar markanın çeşit çeşit eyelinerları var kızlar.Kaliteli ve ucuzunu bulmak artık daha kolay.

Eyelinerda Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


  • Siyahlık
  • Kolay sürüm
  • Tek geçişte rengini vermesi
  • Kalıcılık



Bu dört madde varsa kaliteli eyelinerı bulmuşsunuz demektir.


1.Keçe Uçlu Eyelinerlar
Son zamanlar en popüler olan eyeliner çeşidi kuşkusuz keçeli kalem tarzı eyelinerlar.Aynı zamanda en kolay sürüleni de..Eyeliner sürmeye yeni başlayanlar için kesinlikle önerim bu tarz eyelinerlar.İncecik eyelinerlar için tercihiniz bunlardan yana olsun.


Keçe uçlu eyeliner da çeşitleri mevcut.Ben de 3 çeşit keçeli eyeliner var.

Uçlarından farkı görebilirsiniz.Alix Avien'in ucu ultra ince, Catrice biraz daha kalın ve kısa, Nyc ise eyeliner fırçası gibi eğik ve küt uçlu.


Her üçüyle de ince eyeliner çekmek mümkün.Ama benim size önerim kesinlikle Alix Avien.

2.Likit Eyeliner

Keçe uçlulara nazaran daha siyah bir görünüm veriyorlar.Ancak uygulaması daha zor.Yeni çekmeyenlere başlayanlara önermiyorum çünkü likit olduğundan miktarı ayarlayamadığınızda sağa sola bilhassa kirpiklere bulaşabiliyor.Kontrollü bir sürüş sağlamak daha zor.Ancak çekmeyi bilenlerin vazgeçemediği de bir gerçek.Hem ucuz hem kalıcı olsun derseniz en soldaki Nyc likit eyelinerı-burda boynu bükük çıktığına bakmayın kullanalı 2 seneyi  geçti ve kurudu- Parası önemli değil derseniz Loreal Superliner Carbon Gloss'u tavsiye ederim.



3.Dipliner

Likit eyelinerla en çok karıştırılan eyeliner çeşidir.İçinizde hala karıştıranlar için:Diplenir, likit eyelinerın daha kalın ve küt hali.Ucu kalın olduğundan ince eyeliner çekmek pek mümkün değil ancak kalın eyeliner severlerin hala göz bebeği.

Google görsellerden alıntıdır.
4.Jel Eyeliner

En garanti yol olarak görülen jel eyelinerlar yine yeni başlayanlar için önerebileceğim seçeneklerden.Eyeliner fırçasıyla uygulanıyor.Fırça ile uygulandığından hem kontrollü bir uygulama sağlıyor hem de kuyruk kısmı daha muntazam oluyor.Tek olumsuz yönü; fırçanın daima temiz tutulması gerektiği.Fırçada kurumuş eyeliner üstüne tekrar eyeliner çekmek pek düzgün bir görünüme neden olmuyor.Size önerim her kullanımdan sonra pamuğa döktüğünüz makyaj temizleyicinizle temizlemek.
Jel eyelinerda önerim Maybelline jel eyelinerlar.



Siz hangi eyelinerı tercih ediyorsunuz?


12 yorum:

  1. alix avien çok başarılı :)

    YanıtlaSil
  2. alix avien tarzı linerları seviyorum ben de ama NYC nin ucu da ilgimi çekti deneyebilirim onu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jel eyelinerın firçası gibi kesik uçlu siyah ve oldukca da pratik :)

      Sil
  3. ben uzun süredir the balm in eyeliner ını kullanıyorum bitmek üzere artık yeni bişiler deniyim diyorum. Alix avien yada nyc alırım heralde;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben The Balm markasini cok severim ama eyelinerı bana illallah getirmisti. Ben o kadar akan bir eyeliner gormedim. Alix Avien'i bulamazsaniz Golden Rose'unkine de bakabilirsiniz :)

      Sil
  4. Sedacıım eğlenceli ve bir o kadar da yararlı bir yazı olmuş eline sağlık tatlım :-* Keçe uçlular ilk göz ağrım ve her daim favorim, likitlerse son zamanlarda daha bir sevdiklerim.Ayrım yapamadım valla :D Alix Avien'i denemedim ama likitlerde benim değişmez favorim The Balm Schwing verdiği siyahlığı ve kalıcılığını pek seviyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimm tatlıcımm :-*
      Oylee mii benim de aksine Balm Schwing eyeliner en sevmedigim eyeliner olmustu. Gozlerim sulandikca akti durdu. Onun yuzunden kac gun kuyruksuz eyelinerla gezdim :) Alix Avien ve Golden Rose kece uclu eyelinerlari birbirine yakin kalitede bence ikisinden birini mutlaka dener :))

      Sil
  5. Ne güzel bi yazı olmuş kuzuşum^^
    Ayy nyc nin ucu ne ilginç, notların altını çizmek için ideal:))
    Arkadaşım da Alix Avien'den epey memnun bir de yıllaaaardır Golden Rose'Un diplinerını alır durur. Ama ben her nasılsa bunları gözüme kaçırdım ve epey yandı:(
    Clio'nun eyelinerları epey meşhur diye testerkorea dan sipariş verdim inanılmaz ince ucu artık bunla da ince eyeliner çekemezsem atcam kendimi denizlere.. Loreal'inkini de baya öneren oldu onunla The Balm'ınki aklımda bunlara da bakıcam^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum kuzucumm:-* Keçe uçluları göze kaçırmak ayrı bi maharet ister simdi :)) Ay cidden Nyc ninki tam cizgi cekmelik isaretlemelik :)) Clio'yu hiç duymadım du bakim bi ona da :D

      Sil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "