22 Ekim 2016 Cumartesi

Roaccutane Tedavim Sonunda Bitti!!-Öncesi/Sonrası

Herkese merhaba
:)

Uzun bir zamandır cildim için Roaccutane tedavisi gördüğümü blogumu okuyanlar bilirler.Tabi az çok neler çektiğimi de..
 Hazırlık aşaması için buraya
1. ayımla ilgili yazım için buraya
2. ve 3. ay için buraya ve 
4. ayla ilgili yazımı okumak için buraya tıklatabilirsiniz sevgili sivilcesiz cilt severler.



Öncellikle "Tedavim ne kadar sürdü?" sorusunu yanıtlayayım
Tedavim 10 ay sürdü.Genellikle internette okuduğumda en fazla 7-8 ay sürüyordu ancak hem cildimin tedaviye geç yanıt vermesinden hem de düşük doz kullandığımdan tedavim uzun südü.

Ne kadar kullandım?
İlk 2  ay 20 ml, 3.ay 30 ml kullandım.Ancak yan etkileri artıp burun kanlarım,eklem ağrılarımla baş edemeyince tekrar 3. ve 4.ayda 20 ml kullandım.5. ayda da baktılar ki tedaviye geç yanıt veriyorum doktorumla birlikte tekrar 30 ml'e çıkardık ve son 2 ay kala iyileşme sağlanınca 20 ml'e indirgedik.


Son aylarda ilaç ne gibi yan etkiler yaptı?Bu yan etkilere karşı neler yaptım?
Son aylara doğru yan etkilerim aynı oranda devam etti ancak, sanırım alıştığımdan eskisi gibi sızlanmamaya başladım. Saç dökülmem artarak devam etti,tüylenme de aynı şekilde.
Eklem ağrılarıma bol su ve bol hareket gerçekten çok iyi geldiğini farkettim.Aynı şekilde cilt,yüz ve dudak,burun, göz kuruluğuna da suyun etkisi yadsınamaz bir gerçek.Tüm bu kuruluklar için neler kullandığımı nelerin iyi geldiğiyle ilgili yazı yazağım zaten.Bekleyiniz efenim..



"Onu bunu boşver de sivilcelerini geçirdi mi sen onu söyle"diyenler buradasınız biliyorum :)
Cildim o bahsettikleri "bebek poposu" gibi olmadı maalesef.Zaten öyle bir etki de beklemiyordum.Bebek poposu gibi pürüzsün oldu evet ama lekelerim kaldı.Zaten tedavi öncesinde de çok fazla sivilcem vardı,o koca sivilceler illa ki bir öç alacaktı.Tek isteğim artık yeni bir sivilcenin çıkmamasıydı ki çok şükür birkaç aydır hiç çıkmıyor (şükür emojisi).Özel günlerde bile çok nadir çıkıyor diyebilirim.
Önce büyük, kistik sivilcelerimden kalan izler vardı.Onlar scar denilen küçük çukurcuklara dönüştü ancak cildim tamamen dümdüz oldu.Ne bir komedon ne bir pütürcük.
Dediğim gibi sadece kırmızı sivilce izlerim ve ufak akne scarları kaldı.Resimdeki fotolarda da bunu net olarak görmeniz mümkün.

Roaccutane'nın bendeki diğer etkileri
Bu durum bende bir çok şeyi değiştirdi diyebilirim.2013 yılından beri fondötenlere, bb kremlere bağımlıydım resmen,onlarsız hiç bir yere çıkamıyordum.Ancak bu durum artık değişti.Sadece güneş kemi sürüp çıkmak gerçekten harika birşeymiş.Her yeni güne sivilcesiz başlamak..Saçlarını rahatça toplayabilmek..Hele elini yüzüne dokundurduğumdaki o pürüzsüz,pamuksu his..Anlayamazsınızz hem de ne..:) Şaka bi yana yaklaşık 4 yıldır kistik sivilcelerle yaşıyorum.Yaşamayan bilemez gerçekten :(
Eskiden insanlarbeni görünce ayy yüzüne nolmuş, benim kaynımın oğlunda da vardı bak şunu şunu yaptı geçti gibi cümlelere maruz kalmıyorum artık(double şükür emojisi).Aksine yüzün düzelmiş demeleri çok daha sevindirici.
Ten makyajını azalttığım gibi; normalde cildimi geri plana atmak için yaptığım ağır, eyelinerlı, gölgeli makyajları da büyük oranda azalttığımı söyleyebilirim.Hatta şu sıralar makyajsız sokağa çıkmanın tadını çıkarıyorum :P


Benim sivilce maceramı kısaca özetlemeye çalıştım.Bu süreç içerisinde baştan sona neler kullandığımla ilgili ayrıntılı bir yazı da yazacağım.
Bakalım tedavi sonrası neler olacak? Allah korusun o 7 harfliler(sivilcenin adını dahi anmak istemiyorum) tekrar baş gösterecek mi zamanla göreceğiz.Umarım ebediyete uğurlamışımdır kendilerini.
Hepinize sivilcesiz, pürüzsüz ciltli günler diliyorum..
Sevgiler..

















8 yorum:

  1. Çokkk geçmiş olsun kaderdaş :D ben de kurtulalı iki ay oldu bu tedaviden hatta 3. aya gelmişim. Şu tüylenme sorununu bir tek ben yaşamadım galiba şu evrende. Aksine tam tersi jilet kullanmama rağmen öyle azalma yaşadım ki bölgesel kellik var denebilir. Göz kuruluğunu lens kullandığım için ben de hissetmiştim. Ama suni gözyaşı olayı çok iyiydi. Dozunu az buldum diyecektim ama kilonu bilmiyorum bir de yan etkilerini çok gösterince haliyle öyle olmak zorunda oluyor. Kendine baktığın sürece kullanılmaktan korkulmaması gereken bir ilaç. Öyle yok organların çürüyormuş kısır kalırsın laflarına da inanmamak lazım. Ben 4 doktor kontrolünde kullanmıştım ( kadın doğum, dahiliye, üroloji, cildiye) babam sağlıkçı olunca izin vermemişti aksi durumda :D tekrarrr çoooook geçmiş olsun. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ahh bu sivilceler genç kızların kaderi midir nedir? Kilom 45 o nedenle düşük dozlar kullandım :) Yüzümde hiç birşey kullanmama rağmen yüzümde daha önce seyrek olan sarı tüyler arttı. Var olan sarı tüylerim siyahlaştı. Hele bacaklarımdaki jiletten dolayı artma çok oldu :( Napalı herşeyin bir bedeli var. Umarım tekrar karşılaşmayız sivilcelerle sana da büyük geçmiş olsun :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun işlerde gider üzülme canım

    YanıtlaSil
  3. Herşeyden önce kendinle barışmış olman en güzeli, o his bambaşka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kendimle daha barışığım, aynaya bakınca daha mutlu hissediyorum :D

      Sil
  4. Merhaba yilbasi icin cekilis yapiyorum sizide beklerim😊http://sukranceliker.blogspot.com.tr/2016/11/cekilis-varr.html?m=1

    YanıtlaSil
  5. tedavi sonrası sivilce tekrardan cıktı mı acba : S

    YanıtlaSil

"YAZIN YAZIN HİÇ ÇEKİNMEYİN. YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ "